Bir işletmede takım denilince ilk akla gelen aynı işi yapmak üzere bir arada faaliyet gösteren insanlar oluyor. Peki bir arada olan herkes gerçekten takım olabiliyor mu?
Aynı amaca güdülenmemiş takımlar, başarıya ulaşamadığı gibi ekip içi iletişimde de başarılı olamazlar. Güçlü ve verimli bir takımın kurulabilmesi için iletişim, motivasyon, aidiyet kavramlarının geliştirilmesi çok önemlidir.
Hedefleriniz karşısında performansınız ile en iyi sonuçları başarı ile elde edebilmek için çalışanlarınızın bu değerler üzerinde gelişmesi hem kişisel hem de kurumsal olarak yeni bir güç yaratacaktır.
Takım Ruhu Yaratmak
Çalışma veya organizasyon için ihtiyaç duyulan adayları seçerken kişisel yeteneklerine bakarız. Ancak bu kişilerin bireysel etkinlikleri başarılı olsa da etkileşim içinde oldukları diğer çalışanlarla uyumunu gözlemleyip, sorgulamayız. Ta ki bir sorun yaşanana kadar.
Bireysel çalışmaları ile gündemde olan çalışanlar, örgüt yapısı içinde çatışma yaratabilmektedir. İşletme makine ise, çalışanlar da makineyi çalıştıran dişliyi oluşturan çarkın parçalardır. Bu algıyı çalışanlarda yaratmak ve çalışma ruhuna katarak, bütünsel bir yapıyı korumuş olursunuz.
Takım fiziksel olarak kurulsa da ruh eksikse ortaya çıkacak çalışmada eksik kalacaktır.
Şimdi bu ruhu canlandırınca neler olabileceğini düşünün.
Çalışmalarımız;
- Bireysel Koçluk
- Takım Koçluğu
- Grup Koçluğu
- Mentorlük
- Kuruma Özel Danışmanlık